Στήριξη στις πρωτοβουλίες στην Ευρώπη για την προστασία παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση

26.04.2023

Στήριξη στις πρωτοβουλίες στην Ευρώπη για την προστασία παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση

Αθήνα, 26 Απριλίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τάκης Θεοδωρικακος: Στήριξη στις πρωτοβουλίες στην Ευρώπη για την προστασία παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση

  • Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων YIva Johansson

 

Η Ελλάδα στηρίζει την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την πρόληψη και την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σε τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα με την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ylva Johansson, τόνισε ότι το μείζον αυτό πρόβλημα βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος συνεχάρη την Επίτροπο για την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει για την προώθηση πρότασης Kανονισμού, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα θα είναι σύμμαχος στην ταχεία ολοκλήρωση των σχετικών διαπραγματεύσεων, με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία των παιδιών, καθώς οι κίνδυνοι στη σύγχρονη εποχή είναι πολυδιάστατοι και αυξημένοι.

Tο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών έχει ιδρύσει Γραφεία Προστασίας Ανηλίκων, στη διαρθρωτική δομή των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Πατρών, Λάρισας, Ιωαννίνων, Ηρακλείου και Αλεξανδρούπολης, ενώ έχει δρομολογηθεί  η ίδρυση πέντε (5) νέων υπηρεσιακών Δομών της Ελληνικής Αστυνομίας, σε μεγάλα αστικά κέντρα της Επικράτειας. Ταυτόχρονα έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση του αστυνομικού προσωπικού για την αποτελεσματική διαχείριση ανάλογων περιστατικών.

A-
A
A+