Παναγιώτης (Τάκης) Θεοδωρικάκος

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Υποψήφιος Βουλευτής στον Νότιο Τομέα Β3 Αθηνών

quote_text

Παναγιώτης (Τάκης) Θεοδωρικάκος

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Υποψήφιος Βουλευτής στον Νότιο Τομέα Β3 Αθηνών

quote_text

ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Βγήκα µπροστά στα δύσκολα. Στρατεύτηκα από την πρώτη στιγμή µε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Συντονιστής στρατηγικής και επικοινωνίας της Παράταξής µας τα χρόνια της αντιπολίτευσης ως και τις εκλογικές νίκες του 2019. Για µια Συμφωνία Αλήθειας µε την ελληνική κοινωνία. Για µια ισχυρή Ελλάδα µε ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή.

Ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη εργάζομαι σκληρά για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας. Για όλους.

Υψώνουμε τον φράκτη, θωρακίζουμε τα σύνορα της Πατρίδας µας. Κατασκευάσαμε 37 χλµ. και τον επεκτείνουμε τώρα σε επιπλέον 35 χλµ. Σταματήσαμε 265.000 παράνομους µετανάστες στον Έβρο το 2022, οι διακινητές εξουθενωμένων ανθρώπων εξουδετερώνονται. Μόνο πέρυσι συνελήφθησαν 1.491.

Ενισχύσαμε µε 3.000 νέους αστυνομικούς τις γειτονιές της Αττικής. Η µάχη ενάντια στην εγκληματικότητα είναι διαρκής και µε αποτελέσματα.

Ιδρύσαµε 18 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας, δημιουργώντας δίχτυ προστασίας για τις κακοποιημένες γυναίκες. Στελεχώθηκαν ιδίως µε γυναίκες αξιωματικούς και διπλασιάζονται µέσα στο 2023.

Βάλαμε τέλος στις καταλήψεις. Το καθεστώς ανομίας στην Πανεπιστημιακή εστία του Ζωγράφου και σε πολλούς άλλους δημόσιους χώρους αποτελεί παρελθόν. Γιατί οι νόμοι είναι νόμοι και ισχύουν για όλους. Χωρίς εξαιρέσεις.

Απλοποιήσαμε διαδικασίες στις αστυνομικές υπηρεσίες, προς όφελος του πολίτη. Καταργήσαμε υπογραφές. Ήδη τα διαβατήρια έγιναν δεκαετή, χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.

Αναδιοργανώνουμε την αστυνομία µας, απαλλάσσοντας τους αστυνομικούς µας από πάρεργα, όπως η επίδοση δικογράφων και το γνήσιο της υπογραφής. 1500 αστυνομικοί βγαίνουν από τα γραφεία και υπηρετούν στον δρόμο. Γιατί η αποστολή τους είναι δίπλα στον πολίτη και όχι ανάμεσα στις σφραγίδες και τα έγγραφα.

Επανεκπαιδεύουµε τους αστυνομικούς µας, γυναίκες και άνδρες. Για να µπορούν να προστατεύουν αποτελεσματικότερα τους πολίτες και για να προστατεύονται οι ίδιοι.

Στηρίζουμε τους αστυνομικούς µας, γυναίκες και άνδρες, µε πράξεις, επιλύοντας τα δίκαια αιτήματά τους.

Θέσαμε σε εφαρμογή πενταψήφια τηλεφωνική γραµµή 10410 για την προστασία των ζώων. Επειδή κάθε ζωή έχει αξία. Και η προστασία τους είναι ζήτημα παιδείας και µέτρο πολιτισμού.

Ως Υπουργός Εσωτερικών στήριξα την Αυτοδιοίκηση µε πράξεις για τη βελτίωση της καθημερινότητάς µας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Το πρόγραµµα έργων «Αντώνης Τρίτσης», ύψους 2,5 δισεκατοµµυρίων ευρώ, υλοποιείται πλέον σε όλη την Ελλάδα. Μόνο στις γειτονιές µας του Νότιου Τοµέα περιλαµβάνει έργα 220 εκατοµµυρίων ευρώ που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Δείτε τα έργα που υλοποιήθηκαν στους παρακάτω Δήμους:

∆ώσαµε φωνή στους Έλληνες του εξωτερικού, ιδιαίτερα στους νέους. ∆ίνοντας τη δυνατότητα να µετέχουν στις αποφάσεις για την Πατρίδα µας και να ψηφίζουν από τη χώρα που βρίσκονται.

Με αυτή τη στάση ζωής πορεύοµαι από τα νεανικά χρόνια.
Με διαρκή προσπάθεια και εργασία 38 χρόνια τώρα. Το ίδιο προσπάθησα να µεταδώσω και στους φοιτητές µου στο Πανεπιστήμιο, όπου δίδαξα για 16 χρόνια.
Με αυτή τη φιλοσοφία µεγαλώσαµε µε τη σύζυγό µου, τα δυο µας παιδιά.
Και συνεχίζουμε δημιουργικά, πάντα µε την ευθύνη που απαιτείται.

 

#Με τον Τάκη στα Νότια

A-
A
A+